ro

Noutăți și Evenimente

TOURISM & TRAVEL EXPO – 2023: oportunitate de relansare a dialogului dintre jucătorii pieței de profil, dar și de programare a vacanței dorite

În perioada 6 – 9 aprilie 2023, la C.I.E. Moldexpo, se va desfășura expoziția TOURISM & TRAVEL EXPO, ajunsă la ediția a XXVI-a. Reluată după doi ani marcați de forțe majore, care au afectat domeniul în întreaga lume, expoziția își reconfirmă statutul de oglindă veridică a situației de pe piață, unicul eveniment expoziţional de profil din republică menit să contribuie la dezvoltarea industriei ospitalităţii, la sporirea calităţii serviciilor din domeniu, la apropierea destinaţiilor turistice de toate categoriile de beneficiari.

 

Organizator: Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo” S.A.

 

Co-organizatori:

  • Ministerul Culturii al Republicii Moldova,
  • Agenția de Investiții a Republicii Moldova.

 

Parteneri strategici:

  • Proiectul USAID de Competitivitate și Reziliență Rurală,
  • Asociația Națională pentru Turism Receptor si Intern din Moldova (ANTRIM).

 

Partener: Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT).

 

Suport subvențional: I.P. ODA.

 

Partener media: TVR Moldova

 

Peste 60 de participanți din Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, România vor prezenta oferte din cele mai diverse, inclusiv de rezervări timpurii pentru aproape toate direcțiile de vacanţe disponibile, evident, la prețuri atractive, inclusiv cu reduceri.

 

Companiile-participante vor promova atât direcțiile tradiționale de vacanțe pe litoral, cât și destinații turistice noi, pachete de odihnă pentru diferite categorii de turiști, vacanțe de familie în perioada estivală și în sezonul de catifea, o gamă largă de stațiuni balneare, tururi și multe altele. O direcție aparte a expoziției reprezintă valorificarea potențialului turistic al Republicii Moldova.

 

Republica Moldova – o nouă viziune asupra odihnei

 

Turismul interior în Republica Moldova se axează pe trei direcţii strategice: turismul rural/ecoturismul, drumul vinului şi pelerinajul. Noutatea ediției din acest an este descoperirea noilor modalități și locații pentru vacanțe, pe teritoriul republicii, anul împrejur. Iar acest segment s-a dezvoltat în ultimii ani, râmâne doar a fi scos din umbră și pus în valoare. Anume aceste scopuri și le-au propus la expoziție un șir de consilii raionale, printre care Cahul, Călărași, Criuleni, Glodeni, Ialoveni, Nisporeni, Râșcani, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, Ungheni, precum și developarea Republicii Moldova drept destinație cu patrimoniu cultural, religios şi arhitectural valoros, cu monumente ale naturii de unicat, farmec rustic inedit, vinuri veritabile, bucătărie delicioasă și locații confortabile pentru sejururi.

Potențialul Bugeacului va fi prezentat la expoziție de UTA Gagauzia, care ne va transpune în farmecul pastoral de baladă al regiunii, cu tradițiile, gustoșeniile, ospitalitatea prin care se distinge.

 

Prezentarea participanților autohtoni promite a fi una impresionantă, fapt la care au contribuit plenar co-organizatorii – Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Agenția de Investiții, subsidând proiectul expozițional.

 

La fel, cu o contribuție financiară întru dezvoltarea industriei autohtone a turismului vine I.P. ODA.

 

Partenerii strategici ai expoziției sunt Proiectul USAID de Competitivitate și Reziliență Rurală și Asociația Națională pentru Turism Receptor si Intern din Moldova (ANTRIM). Încă un partener fidel expoziției este Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT).

 

Cu eforturile cooperate ale tuturor structurilor implicate și participanților, s-a reușit relansarea expoziției și reluarea dialogului constructiv dintre jucătorii pieței turistice.

 

Participarea internațională – surprize și parteneri de nădejde

 

Turismul, ca ramură de interferenţă, exercită efecte vizibile în plan economic şi socio-cultural, reprezentând un domeniu important pentru dezvoltarea multor economii naţionale. TOURISM & TRAVEL EXPO este o platformă eficientă de promovare a produsului turistic naţional al mai multor state.

 

Una dintre cele mai frumoase prezențe la expoziție – și în plan de design al spațiului, și al ofertei – reprezintă standul comun al Autorității pentru Turism din Bulgaria. Reprezentanții industriei turismului din țara nisipurilor de aur vor promova pachete turistice atractive, or, Bulgaria rămâne una dintre destinațiile îndrăgite ale moldovenilor. Incontestabil, este o mare oportunitate de a cunoaște întreaga diversitate a culturii țării și de a alege oferta potrivită pentru odihnă, posibilitate oferită de expoziție.

 

România, de la A la Z, va fi prezentă la expozție prin standul comun al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului – participantul fidel, nelipsit nici la o ediție, dar și prin județe aparte. Țara orașelor vechi, castelelor medievale, catedralelor gotice, complexelor monastice, parcurilor naționale, munților fascinanți, litoralului pitoresc, a stațiunilor magnifice și centrelor de sănătate are totul pentru o vacanță minunată, iar prețurile sejururilor vor satisface și cei mai economi călători. Reprezentanții sectorului de agrement din România vor furniza cele mai detaliate informații despre cum să planificați o vacanță în această țară. Iar la expoziție, de rând cu oferta, în stand vor evolua colective artistice, venite special din România la eveniment, cu programe minunate de creație populară.

 

O altă noutate a expoziției reprezintă oferta Republicii Autonone Adjaria din Georgia, prin care atracțiile acestui plai de vis vor deveni mai aproape și accesibile consumatorilor de servicii turistice din Moldova. Vor avea de câștigat și reprezentanții regiunii, beneficind de oportunitatea de comunicare directă cu potenţialii clienţi şi parteneri de afaceri, de formare a strategiilor lucrative şi de extindere a pieţei de vânzări. Iar Departamentul de Turism și Resort din Adjaria va efectua pentru public o amplă prezentare a Georgiei, în centrul pavilionului.

 

Programul conex va fi bogat în evenimente utile, dintre cele mai diverse.

 

După ceremonia de inaugurare a expoziției va urma un Briefing de presă la tema: ”Parteneriatul strategic pe domeniul turismului: Republica Moldova – România”, susținut de domnii Sergiu PRODAN, Ministrul Culturii din RM și Constantin - Daniel CADARIU, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului din România, sosit special la Chișinău, în fruntea unei delegații ministeriale.

 

În general, potențialul și produsul turistic al ambelor țări, Republica Moldova și România, vor face obiectul unui șir de seminare-prezentări, ale căror organizatori sunt Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului al României, Agenția de Investiții a Republicii Moldova.

 

Destinațiile țării noastre, turismul rural, de aventură, Drumul Vinului și alte teme actuale aferente domeniului turismului vor fi developate în cadrul unui șir de mese rotunde, work-shopuri, prezentări, organizate de Proiectul USAID de Competitivitate și Reziliență Rurală și Asociația Națională pentru Turism Receptor si Intern din Moldova (ANTRIM).

Iar Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) organizează o masă rotundă cu genericul: „Dezvoltarea destinațiilor turistice în Republica Moldova”.

 

Un eveniment interesant promite a fi concursul “Miss TOURISM – 2023”, al cărui organizatori sunt ”Panda Tur” și Liga Tineretului din Moldova.

 

Dar cel mai important eveniment din cadrul expoziției va fi festivalul-concurs „Casa părintească – destinație turistică”, al căror organizatori sunt Ministerul Culturii al Republicii Moldova și C.I.E. MOLDEXPO S.A. Pentru titlul de învingători ai acestei competiții se vor implică toți prticipanții autohtoni, mai exact raioanele republicii și UTA Gagauzia. Elementul de bază al proiectului îl reprezintă o casă autentică recondiționată și pusă în circuitul turistic. Modalitățile de promovare în cadrul proiectului nu se limitează doar la aceasta – nu au fost lăsate în afara atenției valorile spirituale, folclorul nostru, obiecte de artizanat, tot ceea ce reprezintă tezaurul cultural și casa noastră, moștenite de la străbuni.

 

Prin instrumentele de care dispune, expoziţia TOURISM & TRAVEL EXPO şi la ediţia curentă va impulsiona sectorul turistic, demonstrându-şi cu brio utilitatea şi viabilitatea în sfera afacerilor pe plan naţional şi internaţional.

 

Vă așteptăm din 6 până în 9 aprilie la C.I.E. Moldexpo, pavilionul central, în intervalul orelor 10:00 – 18:00 (duminică – până la ora 16:00).

 

Paralel, în pavilionul nr.3 și pe spațiile în aer liber se va desfășura Târgul prepascal de Florii (cu același program), care propune totul pentru masa de Paște, precum și puieți, semințe, flori și răsaduri.

 

Ceremonia de inaugurare va avea loc joi, 6 aprilie, cu începere de la ora 11:00, în pavilionul central.

În perioada 6 – 9 aprilie 2023, la C.I.E. Moldexpo, se va desfășura expoziția TOURISM & TRAVEL EXPO, ajunsă la ediția a XXVI-a. Reluată după doi ani marcați de forțe majore, care au afectat domeniul în întreaga lume, expoziția își reconfirmă statutul de oglindă veridică a situației de pe piață, unicul eveniment expoziţional de profil din republică menit să contribuie la dezvoltarea industriei ospitalităţii, la sporirea calităţii serviciilor din domeniu, la apropierea destinaţiilor turistice de toate categoriile de beneficiari.

 

Organizator: Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo” S.A.

 

Co-organizatori:

 

Parteneri strategici:

 

Partener: Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT).

 

Suport subvențional: I.P. ODA.

 

Partener media: TVR Moldova

 

Peste 60 de participanți din Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, România vor prezenta oferte din cele mai diverse, inclusiv de rezervări timpurii pentru aproape toate direcțiile de vacanţe disponibile, evident, la prețuri atractive, inclusiv cu reduceri.

 

Companiile-participante vor promova atât direcțiile tradiționale de vacanțe pe litoral, cât și destinații turistice noi, pachete de odihnă pentru diferite categorii de turiști, vacanțe de familie în perioada estivală și în sezonul de catifea, o gamă largă de stațiuni balneare, tururi și multe altele. O direcție aparte a expoziției reprezintă valorificarea potențialului turistic al Republicii Moldova.

 

Republica Moldova – o nouă viziune asupra odihnei

 

Turismul interior în Republica Moldova se axează pe trei direcţii strategice: turismul rural/ecoturismul, drumul vinului şi pelerinajul. Noutatea ediției din acest an este descoperirea noilor modalități și locații pentru vacanțe, pe teritoriul republicii, anul împrejur. Iar acest segment s-a dezvoltat în ultimii ani, râmâne doar a fi scos din umbră și pus în valoare. Anume aceste scopuri și le-au propus la expoziție un șir de consilii raionale, printre care Cahul, Călărași, Criuleni, Glodeni, Ialoveni, Nisporeni, Râșcani, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, Ungheni, precum și developarea Republicii Moldova drept destinație cu patrimoniu cultural, religios şi arhitectural valoros, cu monumente ale naturii de unicat, farmec rustic inedit, vinuri veritabile, bucătărie delicioasă și locații confortabile pentru sejururi.

Potențialul Bugeacului va fi prezentat la expoziție de UTA Gagauzia, care ne va transpune în farmecul pastoral de baladă al regiunii, cu tradițiile, gustoșeniile, ospitalitatea prin care se distinge.

 

Prezentarea participanților autohtoni promite a fi una impresionantă, fapt la care au contribuit plenar co-organizatorii – Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Agenția de Investiții, subsidând proiectul expozițional.

 

La fel, cu o contribuție financiară întru dezvoltarea industriei autohtone a turismului vine I.P. ODA.

 

Partenerii strategici ai expoziției sunt Proiectul USAID de Competitivitate și Reziliență Rurală și Asociația Națională pentru Turism Receptor si Intern din Moldova (ANTRIM). Încă un partener fidel expoziției este Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT).

 

Cu eforturile cooperate ale tuturor structurilor implicate și participanților, s-a reușit relansarea expoziției și reluarea dialogului constructiv dintre jucătorii pieței turistice.

 

Participarea internațională – surprize și parteneri de nădejde

 

Turismul, ca ramură de interferenţă, exercită efecte vizibile în plan economic şi socio-cultural, reprezentând un domeniu important pentru dezvoltarea multor economii naţionale. TOURISM & TRAVEL EXPO este o platformă eficientă de promovare a produsului turistic naţional al mai multor state.

 

Una dintre cele mai frumoase prezențe la expoziție – și în plan de design al spațiului, și al ofertei – reprezintă standul comun al Autorității pentru Turism din Bulgaria. Reprezentanții industriei turismului din țara nisipurilor de aur vor promova pachete turistice atractive, or, Bulgaria rămâne una dintre destinațiile îndrăgite ale moldovenilor. Incontestabil, este o mare oportunitate de a cunoaște întreaga diversitate a culturii țării și de a alege oferta potrivită pentru odihnă, posibilitate oferită de expoziție.

 

România, de la A la Z, va fi prezentă la expozție prin standul comun al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului – participantul fidel, nelipsit nici la o ediție, dar și prin județe aparte. Țara orașelor vechi, castelelor medievale, catedralelor gotice, complexelor monastice, parcurilor naționale, munților fascinanți, litoralului pitoresc, a stațiunilor magnifice și centrelor de sănătate are totul pentru o vacanță minunată, iar prețurile sejururilor vor satisface și cei mai economi călători. Reprezentanții sectorului de agrement din România vor furniza cele mai detaliate informații despre cum să planificați o vacanță în această țară. Iar la expoziție, de rând cu oferta, în stand vor evolua colective artistice, venite special din România la eveniment, cu programe minunate de creație populară.

 

O altă noutate a expoziției reprezintă oferta Republicii Autonone Adjaria din Georgia, prin care atracțiile acestui plai de vis vor deveni mai aproape și accesibile consumatorilor de servicii turistice din Moldova. Vor avea de câștigat și reprezentanții regiunii, beneficind de oportunitatea de comunicare directă cu potenţialii clienţi şi parteneri de afaceri, de formare a strategiilor lucrative şi de extindere a pieţei de vânzări. Iar Departamentul de Turism și Resort din Adjaria va efectua pentru public o amplă prezentare a Georgiei, în centrul pavilionului.

 

Programul conex va fi bogat în evenimente utile, dintre cele mai diverse.

 

După ceremonia de inaugurare a expoziției va urma un Briefing de presă la tema: ”Parteneriatul strategic pe domeniul turismului: Republica Moldova – România”, susținut de domnii Sergiu PRODAN, Ministrul Culturii din RM și Constantin - Daniel CADARIU, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului din România, sosit special la Chișinău, în fruntea unei delegații ministeriale.

 

În general, potențialul și produsul turistic al ambelor țări, Republica Moldova și România, vor face obiectul unui șir de seminare-prezentări, ale căror organizatori sunt Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului al României, Agenția de Investiții a Republicii Moldova.

 

Destinațiile țării noastre, turismul rural, de aventură, Drumul Vinului și alte teme actuale aferente domeniului turismului vor fi developate în cadrul unui șir de mese rotunde, work-shopuri, prezentări, organizate de Proiectul USAID de Competitivitate și Reziliență Rurală și Asociația Națională pentru Turism Receptor si Intern din Moldova (ANTRIM).

Iar Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) organizează o masă rotundă cu genericul: „Dezvoltarea destinațiilor turistice în Republica Moldova”.

 

Un eveniment interesant promite a fi concursul “Miss TOURISM – 2023”, al cărui organizatori sunt ”Panda Tur” și Liga Tineretului din Moldova.

 

Dar cel mai important eveniment din cadrul expoziției va fi festivalul-concurs „Casa părintească – destinație turistică”, al căror organizatori sunt Ministerul Culturii al Republicii Moldova și C.I.E. MOLDEXPO S.A. Pentru titlul de învingători ai acestei competiții se vor implică toți prticipanții autohtoni, mai exact raioanele republicii și UTA Gagauzia. Elementul de bază al proiectului îl reprezintă o casă autentică recondiționată și pusă în circuitul turistic. Modalitățile de promovare în cadrul proiectului nu se limitează doar la aceasta – nu au fost lăsate în afara atenției valorile spirituale, folclorul nostru, obiecte de artizanat, tot ceea ce reprezintă tezaurul cultural și casa noastră, moștenite de la străbuni.

 

Prin instrumentele de care dispune, expoziţia TOURISM & TRAVEL EXPO şi la ediţia curentă va impulsiona sectorul turistic, demonstrându-şi cu brio utilitatea şi viabilitatea în sfera afacerilor pe plan naţional şi internaţional.

 

Vă așteptăm din 6 până în 9 aprilie la C.I.E. Moldexpo, pavilionul central, în intervalul orelor 10:00 – 18:00 (duminică – până la ora 16:00).

 

Paralel, în pavilionul nr.3 și pe spațiile în aer liber se va desfășura Târgul prepascal de Florii (cu același program), care propune totul pentru masa de Paște, precum și puieți, semințe, flori și răsaduri.

 

Ceremonia de inaugurare va avea loc joi, 6 aprilie, cu începere de la ora 11:00, în pavilionul central.